Jerzy Morawski

  • Mistrz dyplomowany w zawodzie kelner
  • Maitre d Restaurant  w Hotelu Marriott
  • 32 letnie doświadczenie w branży gastronomicznej, w tym 21 lat pracy w Hotelu Marriott.
  • Ekspert - wykładowca w cyklu szkoleń Europejskiego Funduszu Społecznego i Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, realizowanych przez firmę F5 Konsulting z Poznania
  • Były Prezes Krajowego Stowarzyszenia Kelnerów
  • Uhonorowany dyplomem "Champion of the Year" w regionie Europy, Azji i Afryki
  • Training champion w hotelu Marriott
  • Pasjonat i znawca winiarstwa, w przeszłości członek Klubu Sommelierów
  • Konsultant w zakresie profesjonalnej obsługi w kilkudziesięciu hotelach i restauracjach w Polsce
  • Doradca kadry nauczycielskiej szkół gastronomicznych w Olsztynie i w Warszawie
  • Szkoleniowiec z zakresu etykiety kulinarnej w protokole dyplomatycznym, kreowania  wizerunku administracji publicznej i urzędniczej w programie firmy "B4B" - Business -  Professional Training Sp. z o.o. w Warszawie
  • Kierownik obsługi restauracji Targi BioFach- Norymberga 2007
  • Juror IV  Mistrzostw Polski Kelnerów - Lublin 2008
  • Juror V Mistrzostw Polski Kelnerów - Warszawa 2009
  • Twórca programu autorskiego Sommelier Plus i realizator szkoleń pod patronatem Hotelarskiego   Centrum Szkoleniowego w Świeciu
  • Wykładowca  i trener w zakresie szkoleń kelnerskich realizowanych przez Centrum Edukacji i Biznesu w Warszawie
  • Laureat projektu "Magus - Warszawskiego pilotażowego programu wspierania przedsiębiorczości wśród osób powyżej 50 roku życia."



Marek Polakiewicz

  • Z wykształcenia menedżer hotelarstwa
  • Ponad 30-letnie doświadczenie w branży turystyczno-hotelarskiej, w tym przez wiele lat szef różnych hoteli na terenie całej Polski
  • Prowadzący strategie marketingowe kilku hoteli
  • Konsultant i doradca prywatnych hoteli
  • Wykładowca marketingu hotelarskiego oraz etykiety w Prywatnych Policealnych Studiach Turystyczno - Hotelarskich
  • Współpracownik uczelni wyższych jako wykładowca na kursach pilotażu przewodnictwa
  • Działacz hotelarski Polskiego Zrzeszenia Hoteli (PZH)
  • W latach 2004 - 2006 Prezes Zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Regionalnej Kultury Kulinarnej /Zrzeszenie Hotelarzy i Restauratorów/
  • Współpracownik i przedstawiciel Europejskiego Centrum Kształcenia Językowego i Zawodowego "STUDY TRAVEL" w Łodzi
  • Szkoleniowiec z zakresu marketingu hotelarskiego, a także kreowania wizerunku Administracji Publicznej i etykiety w praktyce urzędniczej w Firmie Business 4 Business Professional Training Spółka z o.o. w Warszawie



Michał Baran

  • Barman-Mixer II stopnia, SPB – PBA
  • Certyfikat Bols Bartending Academy - Amsterdam
  • Certyfikat Flair Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów w Warszawie
  • Certyfikat - Motivation Training Consulting – (obsługa gości VIP)
  • Dyplom ukończenia szkolenia Hennessy Cognac
  • Dyplom ukończenia szkolenia CEDC Brand
  • Dyplom Havana Club Master Class
  • Ekspert wykładowca obsługi i sztuki barmańskiej w „Agencji Promocji Pracy i Reklamy Wschód”
  • Półfinalista Finlandia Cup 2006
  • Trzykrotny Mistrz Polski Kelnerów
  • Mistrz kelnerski, członek zarządu Krajowego Stowarzyszenia Kelnerów
  • Organizator imprezy Gastro Flair Fiesta w Lublinie promującą prace w stylu working flair
  • Założyciel pierwszej Agencji Barmańskiej na Lubelszczyźnie